Pitkästä aikaa päivitystä... Alkusyksyn vapaa-aika on mennyt sienimetsässä, saalista on löytynyt mahdottoman paljon (ja päänahka on täynnä hirvikärpästen puremia).
On meillä toki leivottukin, niitä vanhoja tuttuja perusjuttuja.
Tämä omenapiirakka on uusi kokeilu ja hyvää kuin mikä!
Omenapiiras:
200 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
reilu 5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
täyte:
kotimaisia omenia
1 limen tai ½ sitruunan mehu
500 g turkkilaista jukurttia
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
3 tl vaniljasokeria
2 munaa
150 g valkosuklaata
Kuori omenat ja poista siemenkodat (voi toki laittaa kotimaiset kuorineenkin, jos tykkää). Viipaloi omenat kulhoon ja purista sekaan limen mehu.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja viimeiseksi keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi ja nosta pellille. Järjestä omenaviipaleet riveihin taikinan päälle ja ripottele päälle rouhittu valkosuklaa.
Sekoita loput täyteaineet keskenään ja kaada tasaiseksi kerrokseksi piirakan päälle.
Paista piirasta reilu 30 minuuttia 175 asteessa uunin keskitasolla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.