Nokke kokkaa -blogista sain inspiraation leipoa välillä suolaista. En jaksanut tällä helteellä lähteä kauppaan, joten piti tehdä mitä kaapista löytyy eli tein jauhelihaparsakaalipiiraan.

Tässäpä ohje:

 

Pohja:

100 g margariinia

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

½ tl leivinjauhetta

(hieman suolaa)

2 rkl vettä

 

Nypi pehmeä margariini ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin.

 

Täyte:

200 g nautajauhelihaa

pieni sipuli

1 rkl makeaa chilikastiketta

basilikaa

mustapippuria

suolaa

½  pkt parsakaalia

150 g juustoraastetta

 

Munamaito:

1½ dl maitoa

2 munaa

suolaa

 

Ruskista jauheliha ja pilkottu sipuli. Mausta. Irrottele parsakaalin nupputupsut ja keitä niitä hetki suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja laite ne jääveteen jäähtymään (Näin väri säilyy vihreänä, meillä on katsottu Kokkisotaa ).

 

Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Lisää jauheliha, parsakaali ja kaksikolmasosaa juustoraasteesta. Sekoita munamaidon ainekset ja kaada täytteen päälle. Lisää pinnalle loput juustoraasteesta.

 

Paista 200 asteessa reilu puoli tuntia.

 

Meidän perhe ei tahdo innostua parsakaalista eli saan yleensä syödä sen yksin, mutta tämä tuntui maistuvan salaatin kanssa tarjottuna . (Tosin hippusellinen valkosipulia olisi kuulemma kruunannut maun, itse en tykkää.)