Viime kesänä lapset halusivat kasvimaan laitaan omat kesäkurpitsan taimet, ne tuottivat reippaasti satoa ja meillä koitettiin keksiä käyttöä niille. Ei keksitty mieluista, vaan jaettiin ne suvulle ja ystäville -vahinko kiertämään . Sain ystävältäni viime viikolla purkin kesäkurpitsasta tehtyä hilloa ja johan upposi kyseinen kasvis meidänkin perheessä.  

 

Hillo on hyvää lättyjen kanssa ja sopii oikein hyvin pullan täytteeksi kanelisen maun takia. Tähän panin lisäksi vaniljakreemiä.

Hillo on tehty tällä ohjeella:

Kurpitsa-kanelihillo

2 kg kurpitsakuutioita
tilkka vettä
1,5 kg hillosokeria
4 tl kanelia
(1 tl atamon-jauhetta)

Laita kattilan pohjalle sen verran vettä että kurpitsa ei pala pohjaan ja keitä kurpitsakuutiot pehmeiksi. Soseuta kurpitsa. Lisää hillosokeri ja kaneli ja keitä n. 20 min. Tölkitä kuuma hillo puhtaisiin lasipurkkeihin.