Aamusella joutessani tein leivoksia. Viime kesänä jossain kahvilassa söin tämäntapaisen ja tykkäsin kovasti.

Näihin tein murotaikinapohjan:

200 g voita

5 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 muna

 

Nypi jauhot ja sokeri pehmeän rasvan kanssa murumaiseksi. Lisää muna nopeasti sekoittaen. Laita taikina jääkaappiin kovettumaan.

Voitele vuoat (itse tein "kupit" pullavuoalla, kun en omista leivosvuokia) ja vuoraa kupit taikinalla. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Irrota jäähtyneenä.

 

Tästä määrästä tulee n. 25-30 kuppia vuoan koosta riippuen. Tein vain pellillisen eli 12 kpl ja jätin lopun jääkaappiin odottamaan huomista.

 

Täytteeksi laitoin ensin taikinakupin pohjalle lehmäkarkkikinuskia, jota koemielessä tein samalla tavalla kuin aiemmin vaniljafudgekuorrutusta ( http://sakarisokeri.vuodatus.net/blog/category/Kuorrutteet ), vaniljakreemijauheella terästettyä floravispiä, pakastevadelmia ja niiden päälle hyytelösokerikiilteen.

 

Lisätäämpä tähän vielä, että tuo kinuski sitoo murotaikinapohjan kivasti, joten se ei murene käsiin syödessä. Hyviä olivat .