Mieluiten syön puolukkani survoksena perunoiden ja ruskean kastikkeen lisukkeena, mutta kun meidän nuorimies asiasta tehden poimi nämä leivontaan, täytyi jotain kokeilla. Ja yllättävän hyviä näistä tulikin.

 

Puolukkamuffinssit:

4-5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

100 g voita

1½ dl ruokosokeria

2 munaa

1½ dl banaanijukurttia

2 dl puolukoita

1 dl lehmäkarkkeja pilkottuna

 

Sekoita jauhot, leivinjauhe, puolukat ja karkkikuutiot keskenään. Sulata rasva ja sekoita kaikki aineet kerralla tasaiseksi massaksi. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tästä tuli 16 kpl.

Näiden kannattaa antaa vetäytyä ennen tarjoilua. Olivat aika kirpsakoita lämpinä, mutta yön yli kun odotti, niin maut olivat tasaantuneet.

Kuorrutteeksi sulatin muutaman vaahtokarkin ja tilkan vettä mikrossa. Aika tahmeaa eli kannattaisi ehkä lisätä pölysokeria, kokeilu jatkuu... Koristeet sokerimassaa.

(Kuva on taas huono, ja aika jouluinen...)