Mieluiten syön puolukkani survoksena perunoiden ja ruskean kastikkeen lisukkeena, mutta kun meidän nuorimies asiasta tehden poimi nämä leivontaan, täytyi jotain kokeilla. Ja yllättävän hyviä näistä tulikin.
Puolukkamuffinssit:
4-5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
1½ dl ruokosokeria
2 munaa
1½ dl banaanijukurttia
2 dl puolukoita
1 dl lehmäkarkkeja pilkottuna
Sekoita jauhot, leivinjauhe, puolukat ja karkkikuutiot keskenään. Sulata rasva ja sekoita kaikki aineet kerralla tasaiseksi massaksi. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tästä tuli 16 kpl.
Näiden kannattaa antaa vetäytyä ennen tarjoilua. Olivat aika kirpsakoita lämpinä, mutta yön yli kun odotti, niin maut olivat tasaantuneet.
Kuorrutteeksi sulatin muutaman vaahtokarkin ja tilkan vettä mikrossa. Aika tahmeaa eli kannattaisi ehkä lisätä pölysokeria, kokeilu jatkuu... Koristeet sokerimassaa.
(Kuva on taas huono, ja aika jouluinen...)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.