Tämä oli onnistunut kokeilu, aivan upean makuinen suolainen piiras .

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

125 g voita

½ dl kylmää vettä

 

Täyte:

n. 200 g keitettyä nokkosta

250 g ruskeita herkkusieniä

voita

pieni sipuli

2 dl kermaa

1 muna

suolaa ja pippuria

 

Sekoita kuivat aineet ja nypi ne voihin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna vetäytyä kylmässä.

Ryöppää huuhdotut nokkosenlehdet, jäähdytä ja purista vesi pois. (Käytin tähän nyrkin kokoisen pallon kypsää nokkosta.) Leikkaa lehdet hienoksi.

Viipaloi sienet ja paista kuumalla pannulla, kunnes neste on irronnut. Lisää nokare voita ja silputtu sipuli. Paista hetki ja sekoita nokkossilppu joukkoon.

Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Levitä sieninokkosseos päälle ja lopuksi kevyesti vatkattu pippurilla ja suolalla maustettu kermamunaseos.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin ½ tuntia tai kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka saanut hieman väriä.

 

Viime kesänähän me tehtiin polttaraisista lättyjä ( http://sakarisokeri.vuodatus.net/blog/2518610/polttaraislatyt/ ), ne oli lasten makuun ja tällekkin kesälle tullaan tekemään .