Viikolla jäi Korvapuustipäivä viettämättä, mutta moka korjattiin tänään kanelipullalla.
Tehtiin bostonkranssi irtopohjarengasvuoassa.
Ja vuokapullia.
Kanelipulla:
125 g voita
5 dl maitoa
50 g hiivaa
½ tl suolaa
2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
13-14 dl vehnäjauhoja
täyte:
100 g voita
1 dl tomusokeria
1 dl (ruokokide)sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva liemeen. Lisää mausteet ja sokeri. Lopuksi jauhot. Vaivaa hyvin ja kohota kunnolla.
Sekoita täyteainekset.
Kauli taikina (kahdessa osassa) ohueksi levyksi, levitä täyte ja kääri rullaksi. Leikkaa paloiksi ja kohota ½ tuntia.
Voitele munalla, päälle raesokeria ja uuniin 220 asteeseen 10 minuutiksi. Boston vaatii pitemmän ajan ja miedomman lämmön.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.