Tämän kakun tein kaikista kaappiin jääneistä, joulukarkkien lopuista ja niistä, joissa alkoi viimeinen käyttöpäivä lähestyä:

 

Suklainen kakku:

Pohja:

3 munaa

1 dl sokeria

0,75 dl vehnäjauhoja

0,75 dl kaakaojauhetta

 

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kermaviiliä

175 g maitosuklaata (käytin royal-konvehteja)

130 g valkosuklaata

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 liivatelehteä

½ dl vahvaa kahvia

25 g maitosuklaata koristeluun

 

Vatkaa munat ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe ja siivilöi ne vaahdon sekaan. Paista n. 20 cm irtopohjavuoassa 180 asteessa uunin alatasolla 20 minuuttia. Jäähdytä pohja.

Sulata suklaat eri astioissa. Vatkaa kulhossa tuorejuusto, sokeri, kermaviili ja vaniljasokeri. Liuota liivatteet kuumaan kahviin ja lisä seos täytteeseen. Jaa seos kahtia, lisää toiseen maitosuklaa ja toiseen valkoinen suklaa.

Täytä kakku leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Ensin pohjan yläosa, sitten maitosuklaatäyte, pohjan alaosa ja lopuksi valkosuklaatäyte. Tasoita pinta ja laita kylmään hyytymään.

Siirrä kakku lautaselle. Koristele sulatetulla suklaalla ja karkeilla.

Ihan hyvää, ei liian makeaa -minä kun en ole suuri suklaakakkujen ystävä...

 

Hyvää ja idearikasta alkanutta vuotta kaikille!