Aamulla tein ensimmäiset donitsini ikinä:

En tykkää leivinjauheella kohotetuista kakkutaikinadonitseista, joten halusin enemmän Arnold's-tyyppisiä. Ohje on muokattu Jamie Oliverin reseptistä.

 

Herkkudonitsit:

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1½ dl sokeria

1 tl suolaa

n. 1 l vehnäjauhoja

1 sitruunan raastettu kuori

1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

100 g voita

öljyä paistamiseen

 

Kuorrutus:

130 g valkoista suklaata

130 g tummaa/maitosuklaata

nompparelleja

 

Sulata voi. Raasta sitruunankuori ja inkivääri.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää sokeri, suola ja hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää sitruunan kuori, inkivääri ja jauhoja, kunnes taikina on sopivan kiinteää. Lisää voisula ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota lämpimässä noin tunti.

Nuiji taikinasta ilmakuplat pois. Kauli se noin sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla pullia. Kohota niitä taas noin tunti.

Ota pullista keskusta pois (omenaporalla tai pienellä tyllalla). Paista upporasvassa.

Kuorruta jäähtyneet donitsit sulatetulla suklaalla ja nompparelleilla.