Mustikkasesonki jatkuu eli viikonloppuna leivoin mustikkaisia muffinsseja. Aikaisemmat tekemäni ovat olleet "höttöisiä" ja tykkään enemmän tuhdeista kakkumaisista muffareista, joten nämä olivat kyllä minun makuuni.



Mustikkavalkosuklaamuffinssit:

200 g voita
2½ dl sokeria
2 munaa
125 g mustikkajugurttia
1 limen mehu ja raastettu kuori
6 dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
150 g valkosuklaata
3 dl mustikoita

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, sitten jugurtti ja limen mehu ja kuori. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa ja mustikat varovasti käännellen.

Jaa taikina muffinssivuokiin, tästä tuli pellillinen isoja ja toinen minisiä. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla koosta riippuen 15-25 minuuttia.