Toissailtana tein ensimmäisen sienireissun tälle syksylle ja saalistakin tuli, haaparouskuja ja herkkutatteja! Tämä leipomus syntyi sitten ihan nimen perusteella; rouskurieska kuulostaa aika kivalta laugh.



Rouskurieska:

5 dl vettä
1pss perunamuusijauhetta
1-2 tl suolaa
2 munaa
2 dl kaurahiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl ryöpättyä haaparouskua silputtuna
½ dl savukylkeä pieninä kuutioina
2 tl lehtipersiljaa silputtuna

Tee perunamuusi pussin ohjeen mukaan. Paista savukylkikuutioita pannulla, kunnes rasva irtoaa. Lisää rouskut ja sekoittele hetki. Lisää lopuksi persiljasilppu ja yhdistä seos muusiin. Anna jäähtyä.

Lisää munat ja kuivat aineet taikinaan. Sekoita.

Ota taikinasta ruokalusikalla kekoja pellille (9 kpl/pelti), ohjeella tulee kaksi pellillistä. Ripottele päälle jauhoja ja taputtele keoista pyöreitä leipiä. Pistele pinta haarukalla.

Paista rieskoja uunin keskitasolla 250 asteessa, kunnes pinta saa kauniin värin.




Hyvää, voilla tai ilman!


Erinomaisen perusrieskaohjeen olen bongannut alunperin Pionilaaksosta ( http://www.pionilaakso.com/2010/05/perunarieskaset.html ).