Anja sai joulun alla uuden suloisen lapsenlapsen ja tarjosi meille työkavereille kakkua sen kunniaksi.

PC180573-normal.jpg

Kakun tein laktoosittomana. Ohje on vähän noin mitoilla täytteen suhteen, mutta jotain tänne päin:

 

Piparisydän -kakku:

 

Pohja:

4 munaa

1½ dl ruokokidesokeria

2 dl karkeita vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus:

1½ dl vettä

½ dl fariinisokeria

½ dl puolukkamehua

 

Väliin:

1-2 dl puolukkahilloa

4 dl vispikermaa

1 dl puolukkasurvosta

½-1 dl piparimurua

2 tl vaniljasokeria

sokeria

 

Pinnalle:

1 dl vispikermaa

sokeria

250 g ruskeaa sokerimassaa (käytin SatinIceä)

200+50 g valkoista marsipaania

 

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää vaahtoon varovasti sekoittaen. Paista voidellussa korppujauhotetussa sydänvuoassa 180 asteessa puolisen tuntia.

 

Kiehauta vesi, lisää fariinisokeri ja survoksesta valutettu puolukkamehu. Jäähdytä.

 

Vaahdota kerma, mausta sokerilla. Jätä viidesosa vaahdosta eristeeksi pinnalle. Murskaa piparit hienoksi morttelissa. Lisää murut, puolukkasurvos ja vaniljasokeri kermavaahtoon (piparia ja puolukkaa voi laittaa oman maun mukaan). Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.

 

Halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaa. Kostuta alin kerros, levitä ohut kerros puolukkahilloa ja puolet piparivaahdosta ensimmäiseen väliin. Lisää seuraava kerros, kostuta ja täytä, lisää kansi ja kostuta (lientä ei tarvi laittaa kokonaan, näppituntumalla). Laita vuoka kakun päälle ja anna tasaantua hetki jääkaapissa.

 

Levitä pinnalle kermavaahto. Vaivaa marsipaani ja sokerimassa sekaisin, jätä 50 g marsiaania koristeluun. Kauli massa levyksi ja kuorruta kakku. Muotoile lopusta marsipaanista "pursotukset" pipariin. (Valkaisin marsipaania valkoisella pastavärillä.)

 

PC180574-normal.jpg