Leivotaan-lehdessä oli ohje näihin pikkuleipiin.
Muroleivät sitruunalla ja pinjansiemenillä (n. 50 kpl):
5½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
300 g voita
2 rkl vettä (laitoin sitruunamehua)
1 sitruunan raastettu kuori
50 g pinjansiemeniä
Sekoita jauhot ja sokerit keskenään. Kuutio kylmä voi pieniksi paloiksi. Nypi voi jauhoseokseen, mielellään yleiskoneella. Lisää sitruunan kuori ja neste, sekoita nopeasti. Lisää lopuksi pinjansiemenet kevyesti sekoittaen. Anna taikinan tasaantua kylmässä yön yli.
Pyöritä taikinasta pieniä palloja, laita leivinpaperille pellille ja litistä käsin tai haarukalla. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 12 minuuttia.
Koristelin jäähtyneet keksit sulatetulla valkosuklaalla ja värisokerilla.
Hyviä aikuiseen makuun!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.