Lahjomattomat makutuomarini eli lapset tykkäsivät kovasti näistä sitkeänpehmeistä herkuista:

P5100718-normal.jpg

 

Pähkinäsuklaacookiet (24 kpl):

250 g voita

1½ dl sokeria

2 dl ruokokidesokeria

2 tl vaniljasokeria

2 munaa

6,25 dl vehnäjauhoja

0,25 tl leivinjauhetta

100 g tummaa suklaata

100 g parapähkinöitä

 

Rouhi suklaa ja pähkinät.

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja leivinjauhe, ja sekoita kunnes taikina on tasaista. Sekoita lopuksi suklaa- ja pähkinärouhe tasaisesti taikinaan.

Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile molemmista noin 25 cm pitkä tanko. Kääri ne kelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi.

Poista kelmu ja leikkaa tangot parin sentin paksuisiksi paloiksi (12 kpl/tanko). Nosta palat leivinpaperilla vuoratuille pelleille (6 kpl/pelti) ja paista keksejä 170 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.