Viileän Vapun toivotus vadelmaisen juustokakun myötä! Kyllä se kesä sieltä vielä tulee, vaikkei siltä tunnu...

P5010717-normal.jpg

 

Vadelmavalkosuklaakakku (20 cm irtopohjavuokaan):

Pohja:

150 g kaurakeksejä

50 g voita

 

Täyte:

5 dl vispikermaa

250 g mascarponejuustoa

100 g valkosuklaata

2 tl vaniljasokeria

2½ dl vadelmia

2-3 rkl vadelmahilloa

½ dl vadelmamehua

4 liivatelehteä

sokeria

 

Päälle:

2½ dl vadelmia

2 dl vadelmamehua

1 dl hyytelösokeria

 

Sulata voi. Hienonna keksit muruksi. Sekoita keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun itropohjavuoan pohjalle.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto, vadelmat, vaniljasokeri, hillo ja jäähtynyt suklaasula. Kiehauta mehu ja liuota siihen esikäsitellyt liivatteet. Jäähdytä ja lisää täytteeseen hyvin sekoittaen. tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa. Kaada seos pohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä viileässä.

Levitä vadelmat kakun pinnalle. Tee kiille hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan ja levitä marjojen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Irrota vuoka, siirrä kakku lautaselle, koristele halutessasi ja nauti hyvässä seurassa.