Viileän Vapun toivotus vadelmaisen juustokakun myötä! Kyllä se kesä sieltä vielä tulee, vaikkei siltä tunnu...
Vadelmavalkosuklaakakku (20 cm irtopohjavuokaan):
Pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g voita
Täyte:
5 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
100 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
2½ dl vadelmia
2-3 rkl vadelmahilloa
½ dl vadelmamehua
4 liivatelehteä
sokeria
Päälle:
2½ dl vadelmia
2 dl vadelmamehua
1 dl hyytelösokeria
Sulata voi. Hienonna keksit muruksi. Sekoita keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun itropohjavuoan pohjalle.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto, vadelmat, vaniljasokeri, hillo ja jäähtynyt suklaasula. Kiehauta mehu ja liuota siihen esikäsitellyt liivatteet. Jäähdytä ja lisää täytteeseen hyvin sekoittaen. tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa. Kaada seos pohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä viileässä.
Levitä vadelmat kakun pinnalle. Tee kiille hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan ja levitä marjojen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Irrota vuoka, siirrä kakku lautaselle, koristele halutessasi ja nauti hyvässä seurassa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.