Pikkuleipiä välillä:

P7070800-normal.jpg

 

Pähkinäkrokantticookiet 30 kpl:

125 g paahdettuja pähkinöitä

1 3/4 dl sokeria

100 g voita

2 1/4 dl ruokokidesokeria

2 rkl siirappia

1 muna

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl soodaa

 

Rouhi pähkinät hienoksi. Käytin itse afrikkalaisittain maustettua pähkinäsekoitusta (cashew/hassel/maapähkinää), joka oli valmiiksi paahdettua ja maustettu ainakin kanelilla. Jos käytät paahtamattomia, paahda rouhe kuivalla pannulla varovasti. Voitele arkki alumiinifoliota voilla.

Sulata sokeri paistinpannulla miedolla lämmöllä kullanruskeaksi. Lisää pähkinärouhe nopeasti joukkoon ja kaada seos foliolle ohueksi kerrokseksi. Anna jäähtyä ja rouhi sitten veitsellä muruiksi.

Vaahdota pehmeä voi ja ruokosokeri kuohkeaksi. Lisää siirappi ja muna, sekoita hyvin.

Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi 2/3 krokantista taikinaan.

Tee taikinasta kaksi pötköä ja leikkaa molemmat 15 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja jaa ne kolmelle pellille. Paina hieman matalammiksi ja sirottele päälle loppu krokantti. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

 

Tykkäsin näistä, maukkaita ja kiva hieman sitkeä rakenne!