Viinimarjakokeilut jatkuvat tällä herkulla:

P8110834-normal.jpg

 

Punaherukkajuustokakku marenkihunnulla:

Pohja:

175 g digestivekeksejä

70 g voita

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 

Täyte:

5 dl punaherukoita

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

250 g mascarponejuustoa

6 dl vispikermaa

6 liivatelehteä

100 g valkosuklaata

 

Koristeeksi:

kuumamarenkia Pullahiiren ohjeella

50 g valkosuklaata

punaherukoita

 

Jauha keksit hienoksi, sulata voi. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 23 cm).

Survo herukat. Lisää sokerit ja anna maustua hetki. Vaahdota kerma ja raasta suklaa. Valuta ½ desilitraa herukkamehua erilleen. Sekoita herukat, mascarponejuusto, kermavaahto ja suklaaraaste keskenään. Kiehauta mehu ja liuota siihen esikäsitellyt liivatteet. Jäähdytä ja lisää täytteeseen hyvin sekoittaen. Levitä täyte pohjalle ja anna hyytyä viileässä muutama tunti tai yön yli.

Tee marenki ohjeen mukaan. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele marenkipursotuksilla, punaherukoilla ja valkosuklaalastuilla.

 

P8110832-normal.jpg