Juhannusaaton jälkkärinä maisteltiin ihania ruotsalaistyyppisiä mansikkamarenkileivoksia:

P6201002-normal.jpg

Mansikkamarenkileivokset 8 kpl:

Pohja:

4 keltuaista

2 dl sokeria

muutama tippa vanilja-aromia (tai 2 tl vaniljasokeria)

½ dl maitoa

3 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)

2 tl leivinjauhetta

50 g voita

 

Marenki:

4 valkuaista

ripaus suolaa

3 dl sokeria

 

Täyte ja kuorrutus:

4 dl vispikermaa

250 g mascarponejuustoa

2 rkl sokeria

mansikoita

 

Sulata voi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, lisää vanilja-aromi, maito ja keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi ja lisää jäähtynyt voisula. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (n. 25x35 cm2).

Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kiinteäksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kovaa ja kiiltävää. Levitä marenkiseos vuokaan taikinan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin puoli tuntia.

Viipaloi mansikat ja ripottele päälle vähän sokeria. Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja sokeri, sekoita tasaiseksi.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 16 osaan. Jaa kermaseos puolelle paloista, laita päälle mansikkaviipaleita ja toinen kakkupala kanneksi. Koristele leivokset mansikkaviipaleilla ja sitruunamelissalla.

Tämän voi toki tehdä myös kakkuna jakamalla pohjalevyn kahteen osaan.

 

Hyvää Juhannusta!