Juhannusaaton jälkkärinä maisteltiin ihania ruotsalaistyyppisiä mansikkamarenkileivoksia:
Mansikkamarenkileivokset 8 kpl:
Pohja:
4 keltuaista
2 dl sokeria
muutama tippa vanilja-aromia (tai 2 tl vaniljasokeria)
½ dl maitoa
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
50 g voita
Marenki:
4 valkuaista
ripaus suolaa
3 dl sokeria
Täyte ja kuorrutus:
4 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
2 rkl sokeria
mansikoita
Sulata voi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, lisää vanilja-aromi, maito ja keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi ja lisää jäähtynyt voisula. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (n. 25x35 cm2).
Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kiinteäksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kovaa ja kiiltävää. Levitä marenkiseos vuokaan taikinan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin puoli tuntia.
Viipaloi mansikat ja ripottele päälle vähän sokeria. Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja sokeri, sekoita tasaiseksi.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 16 osaan. Jaa kermaseos puolelle paloista, laita päälle mansikkaviipaleita ja toinen kakkupala kanneksi. Koristele leivokset mansikkaviipaleilla ja sitruunamelissalla.
Tämän voi toki tehdä myös kakkuna jakamalla pohjalevyn kahteen osaan.
Hyvää Juhannusta!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.