Sakarin pajassa on leivottu viikoittain, mutta pimeät kelit ei innosta kuvaamiseen.

PC230001.jpg

Tämä on omalle porukalle puolikkaalla ohjeella tehdystä, iso menee työkavereille.

 

Suklaakakku konjakkiluumutäytteellä (reilut 30 palaa):

Pohja:

300 g tummaa suklaata

300 g voita

10 munaa

4 dl sokeria

3 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

 

Sulata voi kattilassa, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää se vaahtoon. Lisää lopuksi suklaavoiseos ja sekoita tasaiseksi.

Vuoraa pelti leivinpaperilla, kaada taikina tasaisesti pellille ja paista 175 asteessa uunin alatasolla vajaa ½ tuntia. Kokeile kypsyys tikulla.

 

Täyte:

400 g mascarponejuustoa

2 prk luumuhilloa (torttuihin tarkoitettua)

8 dl vispikermaa

1½ dl konjakkia

3 tl vaniljasokeria

sokeria maun mukaan

 

Kiehauta konjakki kattilassa, jäähdytä. Sekoita konjakki, tuorejuusto ja luumuhillo. Vaahdota kerma, mausta sokereilla ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.

Leikkaa kakkupohja kahtia ja halkaise molemmat palat. Kokoa kakku alustalle. Käytä kakkuun 3/4 täytteestä ja tee lopusta kääretorttu.

 

Kuorrutus:

2 dl kuohukermaa

300 g tummaa suklaata

 

Kiehauta kerma, lisää suklaa ja sekoita miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Kaada kuorrutus kakun päälle, tasoita ja koristele suklaalla.

 

Puolikkaan annoksen voi tehdä irtopohjavuokaan, paistoaika tällöin pitempi (noin 50 min).

PC140008.jpg

Inspiraatio tähän tuli Koko Suomi leipoo -ohjelmasta, ohje on oma sovellus.