Kesäistä herkkua lauantai-illaksi:

P7110001.jpg

Kirsikkajäätelökakku:

Pohja:

4 munaa

2 dl sokeria

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

100 g voita

1/4 dl mantelilastuja

 

Täyte:

400 g tuoreita kirsikoita

1 dl hillomarmeladisokeria

½ vaniljatanko

tilkka vettä

½ l vaniljajäätelöä

 

Päälle:

100 g tuoreita kirsikoita

4 dl kuohukermaa

3 rkl sokeria

 

Keitä ensin kirsikkahilloke täytettä varten. Huuhtele kirsikat, poista kivi ja halkaise ne neljään osaan. Laita kirsikkalohkot kattilaan, lisää tilkka vettä ja hillomarmeladisokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä, lisää molemmat kattilaan. Keitä hilloketta miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Anna jäähtyä. Siiviloi puolet liemestä erilleen ja poista vaniljatanko.

Pohjaa varten sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen jäähtyneen voisulan kanssa. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele päälle mantelilastut. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Jäähdytä pohja.

Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla.

Leikkaa pohja kahteen osaan. Nosta toinen niistä tarjoiluvadille ja kostuta se kevyesti kirsikkaliemellä. Sekoita kirsikkahilloke vaniljajäätelöön ja levitä se pohjalle. Laita toinen pohja kanneksi ja kostuta sekin kirsikkaliemellä. Levitä päälle kermavaahto, koristele kirsikoilla ja kirsikkaliemellä.

Tarjoa heti tai laita hetkeksi pakkaseen.

P7110002.jpg

Jos ei tykkää kirsikoista, tämä onnistunee mainiosti myös mansikoista :p