Viime viikonloppuna tein vielä mustikkapiirakkaa, nyt on siirrytty puolukkaan. Tämä maistuu sellaisillekkin, jotka ei niin puolukan kirpeydestä välitä:
Parempi puolukkapiirakka:
Pohja:
125 g voita
3 dl (erikois)vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 rkl maitoa
Täyte:
3 dl puolukkasurvosta
sokeria maun mukaan
1 rkl perunajauhoja
250 g mascarponejuustoa
½ dl kuohukermaa
2 munaa
½ dl fariinisokeria
ripaus kardemummaa
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Käytän yleensä muropohjissa karkeita vehnäjauhoja, onnistuu paremmin. Lisää maito ja pehmeä voi, sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele se voideltuun piirakkavuokaan ja laita kylmään täytteen teon ajaksi.
Sekoita puolukkasurvokseen makusi mukaan sokeria (itse laitoin reilun ½ dl) ja perunajauhot. Sekoita toisessa kulhossa loput täyteainekset tasaiseksi.
Levitä puolukkasurvos piirakkapohjalle ja sen päälle juustoseos. Paista 200 asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia. Anna tekeytyä viileässä seuraavaan päivän.
Tämä piirakka on saanut vaikutteita Tyrniä ja tyrskyjä -blogin mustaherukkapiirakasta, joka on muuten hyvää!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.