Oikein hyvää Äitienpäivää kaikille! Kakut on syöty ja lahjat aukaistu. Itse sain ihanien korttien ja askartelujen lisäksi mm. uuden Fiskarsin kirveen. Leipomisen ohella rakkaimpia harrastuksia on nimittäin halonhakkuu :)

Kotiin ei kakkua tänä vuonna tehtykään, vaan kahviteltiin suklaapullien kera:

P5060015.jpg

Suklaapullat:

75 g voita

2½ dl maitoa

½ pkt hiivaa

½ tl kardemummaa

½ tl suolaa

1 dl sokeria

n. 7 dl vehnäjauhoja

 

voiteluun 1 muna

 

Täyte ja kuorrutus:

200 g maitosuklaata

2 dl vispikermaa

 

Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada seos kulhoon. Lsää hiiva, suola, karddemumma ja sokeri.Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhot muutamassa erässä ja vaivaa hyvin. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo taikina pikkupulliksi. Kohota vielä puolisen tuntia, voitele munalla ja paista 225 asteessa kauniin ruskeiksi. Anna jäähtyä.

Tee sitten kuorrutus ja täyte. Vaahdota kerma ja laita se kylmään. Rouhi suklaa. Sulata reilu puolet suklaasta mikrossa 15 sekunnin jaksoissa välillä sekoittaen. Lisää loppu suklaarouheesta ja sekoita tasaiseksi. Dippaa pullat suklaasulassa. Sekoita loput suklaasta vaahdotettuun kermaan.

Kun kuorrutus on jähmettynyt, halkaise pullat ja täytä suklaakermalla.

P5060013.jpg

Pikkusen alkaa koivuissa silmut vihertämään, kiitos lämpimien kelien!

 

Neiti teki mummuille karkkikakut, toinen mansikkainen ja toinen vadelmainen. Molemmat gluteenittomia ja laktoosittomia.

P5080020.jpg

P5080017.jpg