Neiti halusi leipoa jotakin ja kaupasta oli tarttunut mukaan rasiallinen tuoreita aprikooseja, joten päädyttiin paistetun juustokakun tyyppiseen piirakkaan. Täytyy sanoa, ettei ole pitkään aikaan tullut uunista näin herkullisen tuoksuista leipomusta. Ja hyvältä tämä myös maistui, aivan täydellistä!

P6180004.jpg

Aprikoosijugurttikakku:

Pohja:

100 g voita

3/4 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1/4 tl kardemummaa

 

Täyte:

5 dl kreikkalaista jugurttia

2 dl kermaa

3 munaa

1½ dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

muutama tippa appelsiiniaromia (tai 1 tl raastettua appelsiinin kuorta)

400 g tuoreita aprikooseja

 

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja kardemumma, sekoita tasaiseksi. 

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. (Itse tein tämän 20 cm vuokaan, koska tykkään muhkeista juustokakuista. Voi toki tehdä isompaankin, paistoaika tällöin hieman lyhyempi.) Voitele reunat kevyesti voilla ja ripottele niihin hieman vehnäjauhoja. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille puoleen väliin. Nosta vuoka kylmään täytteen teon ajaksi. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.

Sekoita täytteen ainekset kulhossa aprikoosia lukuunottamatta. Pese ja halkaise aprikoosit, poista kivi. Leikkaa puoliskot lohkoiksi.

Kaada jugurttiseos vuokaan ja ripottele aprikoosilohkot pinnalle. Paista uunin alatasolla tunnin ajan. Jos reunat näyttävät tummuvan liikaa, pienennä lämpö 150 asteeseen viimeisen neljänneksen ajaksi.

Anna kakun jäähtyä hetki. Avaa vuoan lukitus, mutta älä poista reunusta. Anna kakun tekeytyä viileässä mielellään yön yli ja poista vuoka nyt, kun kakku on kunnolla jähmettynyt.

P6180003.jpg

Muokattiin resepti useammasta rahkapiirakan ohjeesta hyllytavarana löytyvien tarvikkeiden mukaiseksi.