Kauniit syyssäät houkutteli puolukkametsään, vaikka entisetkin on syömättä. Meillä menee tosi vähän puolukkaa niin hyviä kuin ne onkin. Ei vaan tule otettua pakkasesta.

P9180004.jpg

Puolukkajuustokakku:

Pohja:

100 g voita

100 g maitosuklaata

2 dl sokeria

ripaus suolaa

2 munaa

2 dl vehnäjauhoja

 

Täyte:

2 dl vispikermaa

250 g mascarponejuustoa

2 dl maustamatonta jugurttia

4 dl puolukoita

1½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

100 g valkosuklaata

½ dl mehua

5 liivatelehteä

 

Tee ensin kakkupohja: Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) reunat öljyllä ja pingota pohjalle leivinpaperi. Sulata voi kattilassa, nosta se levyltä ja lisää rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos kulhoon, lisää sokeri ja suola. Lisää sitten munat ja lopuksi vehnäjauhot. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota kakkupohja vuoasta ja leikkaa pinta tarvittaessa tasaiseksi.

Täytettä varten vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja jugurtti, sekoita tasaiseksi. Survo puolukat (jätä muutama koristeeksi), lisää sokerit ja yhdistä seokset. Raasta suklaa ja lisää täytteeseen. Esikäsittele liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan, kiehauta mehu ja liuota liivatteet siihen. Jäähdytä hetki ja lisää täytteeseen, sekoita hyvin. 

Kokoa kakku: laita pohja takaisin irtopohjavuokaan ja kaada täyte sen päälle. Anna jähmettyä viileässä muutama tunti, mielellään yön yli. Irrota vuoka ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele ja herkuttele.

P9180002.jpg

Koristeluun panostin taas ihan kunnolla...