Kaupasta tarttui mukaan rasia kumkvatteja, aika kirpakoita sellaisenaan. Jotainhan niistä piti leipoa ja kahvikakkuun päädyin:

P1080052.jpg

 

Sitruskakku:

100 g voita

2½ dl sokeria

3 isoa munaa

250 g mascarponejuustoa (tai valutettua rahkaa)

3½ dl karkeita vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

½ dl Cointeau-likööriä (tai sitruunamehua + 1 rkl raastettua kuorta)

 

Koristeluun:

6 rkl sokeria

4 rkl vettä

200 g kumkvatteja (tai sitruunaa)

 

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri hyvin. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää tuorejuusto (valuta ylimääräinen neste pois). Jos käytät rahkaa, valuta se kahvinsuodattimessa mielellään yön yli. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan vuorotellen liköörin (mehun) kanssa.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen 1½ litran vuokaan. Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin tunnin ajan. Jos pinta tummuu liikaa, peitä kakku loppuvaiheessa foliolla. Anna jäähtyä hetki ja irrota vuoasta alustalle.

Tee sitten koristelu. Huuhdo ja viipaloi kumkvatit. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa, lisää hedelmäviipaleet ja keitä, kunnes ne ovat läpikuultavia. Anna jäähtyä.

Koristele kakku.

kumkvatti.jpg

Pääsiäiseksi voisi kokeilla sitruunaversiota.