Tällainen kokeilu tällä kertaa:

PB161053.jpg

Punajuurileivät (4 kpl):

50 g voita

3 dl turkkilaista jugurttia

2 dl maitoa

50 g hiivaa

2 tl suolaa

2 rkl sokeria

5 dl sämpyläjauhoja

5-7 dl vehnäjauhoja

2 dl raakaa punajuuriraastetta

 

Sulat voi kattilassa, lisää jugurtti ja maito, ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Lisää murennettu hiiva, sokeri ja suola, sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää sämpyläjauhot ja vaivaa hyvin. Lisää punajuuriraaste ja vehnäjauhot muutamassa erässä. Taikina saa olla pehmeää, mutta leivottavissa. Vaivaa vielä hyvin ja kohota lämpimässä puolisen tuntia.

Leivo taikinasta neljä limppua, kohota liinan alla ja paista 200 asteessa uunin alatasolla noin ½ tuntia.

 

Ihan maukasta leipää ja hauskan väristä :). Ja pysyi tosi pehmeänä vielä seuraavaan päivään.