Sain Sly-paketissa ohjeen myös tähän kakkuun:
Kupidon sitruunakakku:
3 munaa
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,3 tl leivinjauhetta
kostutus:
1 limetin mehu
1 dl vettä
sokeria
sitruunakiisseli:
2 dl vettä
3 rkl maizenaa
1 dl sokeria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 keltuaista
täyte ja kuorrutus:
4 dl vispikermaa
sitruunakiisseli
pinnalle ja vuoan leivitykseen:
kookoshiutaleita
Valmista kakkupohja tarjoamista edeltävänä päivänä. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja leivitä kookoshiutaleilla halkaisijaltaan 15 cm vuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan varovasti sekoittaen. Paista noin 25 minuuttia.
Valmista sitruunakiisseli. Mittaa aineet kattilaan keltuaisia lukuunottamatta. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää keltuaiset ja anna jäähtyä.
Kokoa kakku seuraavana päivänä. Kostuta limevedellä ja täytä kermavaahtositruunakiisseliseoksella. Kuorruta em. seoksella ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita.
Vien kakun huomenna työkavereille koemaisteluun, joten tein sen kaksinkertaisena. Hieman muokkasin ohjetta -kostutin kakun sitruunalimsalla ja laitoin väliin extrana mansikkaviipaleita. Pinnalle ripottelin lumihiutaleita ja nomppiksia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.