Näitä ei oikein voi sanoa muffinsseiksi, joten olkoon pieniä piirakoita... Foliovuokiin tehtynä olisivat vielä kivempia. Mutta hyviä, tämän kesän mustikkasadosta ehdottomasti paras leipomus.

P8060004.jpg


Pienet mustikkapiirakat (20 kpl):

200 g voita

2½ dl sokeria

1 muna

vajaa 4 dl leivontakarkeita vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 kypsä banaani

1 dl kermaa

100 g valkosuklaata rouhittuna

200 g mustikoita


Koristeluun: vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja mustikoita


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Soseuta banaani ja lisää taikinaan. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne kerman kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi suklaarouhe ja mustikat, sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina muffinssi- tai alumiinivuokiin (voitele alumiiniset) ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Koristele jäähtyneet piirakat vaahdotetulla vaniljakastikkeella ja mustikoilla.

P8060001.jpg

Täytyy kokeilla ihan piirakkanakin, jos vielä löytyy mustikoita. Oma piha alkaa olla koluttu tyhjäksi...