Näitä ei oikein voi sanoa muffinsseiksi, joten olkoon pieniä piirakoita... Foliovuokiin tehtynä olisivat vielä kivempia. Mutta hyviä, tämän kesän mustikkasadosta ehdottomasti paras leipomus.
Pienet mustikkapiirakat (20 kpl):
200 g voita
2½ dl sokeria
1 muna
vajaa 4 dl leivontakarkeita vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 kypsä banaani
1 dl kermaa
100 g valkosuklaata rouhittuna
200 g mustikoita
Koristeluun: vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja mustikoita
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Soseuta banaani ja lisää taikinaan. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne kerman kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi suklaarouhe ja mustikat, sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina muffinssi- tai alumiinivuokiin (voitele alumiiniset) ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Koristele jäähtyneet piirakat vaahdotetulla vaniljakastikkeella ja mustikoilla.
Täytyy kokeilla ihan piirakkanakin, jos vielä löytyy mustikoita. Oma piha alkaa olla koluttu tyhjäksi...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.