Joulupöydän jälkkärinä tällä kertaa:
Konjakkiluumujuustokakku:
Pohja:
200 g vaniljatäytekeksejä (esim. Domino)
50 g voita
Täyte:
6 dl vispikermaa
1½ prk mascarponejuustoa
1½ dl tomusokeria
1 prk luumumarmeladia (sitä torttuihin käytettävää)
1 dl konjakkia (tai brandya)
5 liivatelehteä
Kiille:
2 dl maitoa
100 g tummaa suklaata
2 liivatelehteä
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat ruokaöljyllä.
Sulata voi. Murskaa keksit muovipussissa kaulimella.Sekoita keskenään ja painele tasaisesti vuokaan.
Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää tomusokeri, luumuhillo ja tuorejuusto. Kuumenna konjakki kiehuvaksi, nosta levyltä ja sekoita liivatteet kuumaan nesteeseen. Anna jäähtyä hetki ja lisää seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Kaada seos vuokaan, tasoita pinta ja laita kylmään.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Rouhi suklaa. Sekoita maito, suklaa ja kaakaojauhe kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, nosta kattila levyltä ja lisää liivatteet. Anna jäähtyä haaleaksi ja kaada seos varovasti täytteen päälle.
Anna kakun tekeytyä yön yli, irrota vuoasta ja koristele halutessasi.
Leppoisaa Joulunaikaa ja Parempaa Uutta Vuotta kaikille täällä piipahtaville!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.