Iso siika oli hyvin liikkeellä tänä viikonloppuna ja työstin osan työkavereille voikkarin muotoon:
Pohjana jouduin käyttämään ruispaahtarin sijasta moniviljaa, kun kaupassa ei oikeaa laatua ollut. Kostutus sitruunavissyllä. Täytteessä ruohosipulituorejuustoa, majoneesia, turkkilaista jugurttia, savusiikaa, kurkkua, suolaa, pippuria ja tilliä sekä tilkka etikkaa ja ripaus sokeria. Kuorrutuksena majoneesin, turkkilaisen jugurtin ja sulatejuuston seos. Koristeena rosépippuri graavattua siikaa, siian mätiä, kurkkua, jääsalaattia, limeä ja ruohosipulia.
Koristelu meinasi aiheuttaa harmaita hiuksia. Taito ruostuu, kun ei tee...
Ahti antoi myös kuhaa, jota nautittiin rosépippurikastikkeessa, ja taimenta, jota graavattiin ja savustettiin. Jälkikasvu vaatii jo LIHAA! ("Onneksi" hylje oli popsinut sunnuntaiaamun saaliin.)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.