Ystäville pääsiäistervehdykseksi:

P3270007.jpg

Porkkanakakku appelsiinikuorrutuksella:

Pohja:

75 g voita

1½ dl rypsiöljyä

3 munaa

2 dl porkkanaraastetta

3½ dl piimää

6½ dl erikoisvehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

3½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

Kuorrutus/täyte:

2 dl vispikermaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

1 appelsiinin raastettu kuori

 

Koristeeksi:

1 rkl suolapähkinöitä rouhittuna (manteli, cashew tms.)

 

Sulata voi, anna jäähtyä. Sekoita öljy ja voisula tasaiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää hienoksi raastettu porkkana. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan siivilän läpi muutamassa erässä piimän kanssa vuorotellen. 

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija 23 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla reilu tunti, kunnes kakku on kypsä. (Tässä meni noin 1 h 20 min.) Peitä pinta foliolla, jos näyttää tummuvan liikaa.

Kumoa ja jäähdytä kakku.

Kuorrutusta varten siivilöi tomusokeri kulhoon. Lisää tuorejuusto ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää appelsiininkuoriraaste ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma ja yhdistä varovasti seokseen.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Levitä väleihin ohut kerros täytettä ja kuorruta kakku lopulla täytteellä. Koristele pähkinärouheella ja ruusulla.

 

Tämä oli ihan onnistunut kokeilu, täytyy tehdä toistekkin :)

P3270008.jpg

Hauskaa Pääsiäistä!