Ystäville pääsiäistervehdykseksi:
Porkkanakakku appelsiinikuorrutuksella:
Pohja:
75 g voita
1½ dl rypsiöljyä
3 munaa
2 dl porkkanaraastetta
3½ dl piimää
6½ dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus/täyte:
2 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
Koristeeksi:
1 rkl suolapähkinöitä rouhittuna (manteli, cashew tms.)
Sulata voi, anna jäähtyä. Sekoita öljy ja voisula tasaiseksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää hienoksi raastettu porkkana. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan siivilän läpi muutamassa erässä piimän kanssa vuorotellen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija 23 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla reilu tunti, kunnes kakku on kypsä. (Tässä meni noin 1 h 20 min.) Peitä pinta foliolla, jos näyttää tummuvan liikaa.
Kumoa ja jäähdytä kakku.
Kuorrutusta varten siivilöi tomusokeri kulhoon. Lisää tuorejuusto ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää appelsiininkuoriraaste ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma ja yhdistä varovasti seokseen.
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Levitä väleihin ohut kerros täytettä ja kuorruta kakku lopulla täytteellä. Koristele pähkinärouheella ja ruusulla.
Tämä oli ihan onnistunut kokeilu, täytyy tehdä toistekkin :)
Hauskaa Pääsiäistä!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.