Sakarin pajassa on leivottu viikoittain, mutta pimeät kelit ei innosta kuvaamiseen.
Tämä on omalle porukalle puolikkaalla ohjeella tehdystä, iso menee työkavereille.
Suklaakakku konjakkiluumutäytteellä (reilut 30 palaa):
Pohja:
300 g tummaa suklaata
300 g voita
10 munaa
4 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Sulata voi kattilassa, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää se vaahtoon. Lisää lopuksi suklaavoiseos ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa pelti leivinpaperilla, kaada taikina tasaisesti pellille ja paista 175 asteessa uunin alatasolla vajaa ½ tuntia. Kokeile kypsyys tikulla.
Täyte:
400 g mascarponejuustoa
2 prk luumuhilloa (torttuihin tarkoitettua)
8 dl vispikermaa
1½ dl konjakkia
3 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
Kiehauta konjakki kattilassa, jäähdytä. Sekoita konjakki, tuorejuusto ja luumuhillo. Vaahdota kerma, mausta sokereilla ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
Leikkaa kakkupohja kahtia ja halkaise molemmat palat. Kokoa kakku alustalle. Käytä kakkuun 3/4 täytteestä ja tee lopusta kääretorttu.
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
300 g tummaa suklaata
Kiehauta kerma, lisää suklaa ja sekoita miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Kaada kuorrutus kakun päälle, tasoita ja koristele suklaalla.
Puolikkaan annoksen voi tehdä irtopohjavuokaan, paistoaika tällöin pitempi (noin 50 min).
Inspiraatio tähän tuli Koko Suomi leipoo -ohjelmasta, ohje on oma sovellus.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.