Itsenäisyyspäivän jalkkäriksi tein Berliinin tuliaislikööristä juustokakun. On muuten sairaan hyvää!
Suklainen Baileys-juustokakku (halk. 20 cm irtopohjavuokaan):
Pohja:
175 g vaniljatäytekeksejä, esim. Domino
35 g voita
Täyte:
4 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
1 dl tomusokeria
4 liivatelehteä
1 dl kermalikööriä, esim. Baileys
Kiille:
2 liivatelehteä
2 dl maitoa
100 g maitosuklaata, esim. Fazerin Sininen
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat ruokaöljyllä.
Sulata voi. Murskaa keksit muovipussissa kaulimella.Sekoita keskenään ja painele tasaisesti vuokaan.
Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää tomusokeri ja tuorejuusto. Kuumenna likööri kiehuvaksi, nosta levyltä ja sekoita liivatteet kuumaan nesteeseen. Anna jäähtyä hetki ja lisää seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Kaada seos vuokaan, tasoita pinta ja laita kylmään.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Rouhi suklaa. Sekoita maito, suklaa ja kaakaojauhe kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, nosta kattila levyltä ja lisää liivatteet. Anna jäähtyä haaleaksi ja kaada seos varovasti täytteen päälle.
Anna kakun tekeytyä yön yli, irrota vuoasta ja koristele halutessasi. Itse en tälläkään kertaa jaksanut siihen panostaa...
Normaalikokoiseen vuokaan lisää 1/4 tai 1/3 kaikkia aineita. Minä tykkään paksuista juustokakuista :P
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.