Itsenäisyyspäivän jalkkäriksi tein Berliinin tuliaislikööristä juustokakun. On muuten sairaan hyvää!

PC060005.jpg


Suklainen Baileys-juustokakku (halk. 20 cm irtopohjavuokaan):

Pohja:

175 g vaniljatäytekeksejä, esim. Domino

35 g voita


Täyte:

4 dl vispikermaa

250 g mascarponejuustoa

1 dl tomusokeria

4 liivatelehteä

1 dl kermalikööriä, esim. Baileys


Kiille:

2 liivatelehteä

2 dl maitoa

100 g maitosuklaata, esim. Fazerin Sininen

2 rkl tummaa kaakaojauhetta


Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat ruokaöljyllä.

Sulata voi. Murskaa keksit muovipussissa kaulimella.Sekoita keskenään ja painele tasaisesti vuokaan.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää tomusokeri ja tuorejuusto. Kuumenna likööri kiehuvaksi, nosta levyltä ja sekoita liivatteet kuumaan nesteeseen. Anna jäähtyä hetki ja lisää seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Kaada seos vuokaan, tasoita pinta ja laita kylmään.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Rouhi suklaa. Sekoita maito, suklaa ja kaakaojauhe kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, nosta kattila levyltä ja lisää liivatteet. Anna jäähtyä haaleaksi ja kaada seos varovasti täytteen päälle.

Anna kakun tekeytyä yön yli, irrota vuoasta ja koristele halutessasi. Itse en tälläkään kertaa jaksanut siihen panostaa...


PC060004.jpg

Normaalikokoiseen vuokaan lisää 1/4 tai 1/3 kaikkia aineita. Minä tykkään paksuista juustokakuista :P