Katsoin eilen Koko Tanska leipoo -ohjelmaa ja ihan pakko oli heti aamusta tehdä täytettyjä tuulihattuja. Kartiota en niistä kyllä ruvennut värkkäämään...

Tällä kertaa makea keväinen täyte.

P3230963-normal.jpg

Tuulihatut sitruunakookostäytteellä (n. 40 kpl):

Tuulihatut:

2 dl vettä

100 g voita

1½ dl vehnäjauhoja

2 isoa munaa

 

Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää jauhot kerralla. Sekoita voimakkaasti ettei jää kokkareita. Siirrä kattila takasin levylle ja keitä taikinaa edelleen voimakkaasti vatkaten, kunnes siitä muodostuu pallo ja se irtoaa reunoilta ja pohjasta. Siirrä taikina kulhoon ja anna jäähtyä hetki.

Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Taikinan tulee olla kiiltävää, pehmeää ja venyvää.

Pursota taikinasta pieniä palloja kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista niitä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Rapeamman kuoren saamiseksi voi paistamisen ajaksi laittaa uunin pohjalle kulhoon kiehuvaa vettä höyrystymään.

 

Täyte:

Sitruunakookoskiisseli:

2 dl kookoskermaa

3 dl maitoa

3 keltuaista

noin ½ dl sokeria 

½ vaniljatanko (tai 2 tl vaniljasokeria)

3 rkl perunajauhoa

100 g voita

jokunen tippa sitruunaöljyä (tai ½ sitruunan raastettu kuori)

 

2 dl vispikermaa

 

Mittaa ainekset voita ja sitruunaa lukuunottamatta kattilaan. Jos käytät vaniljasokeria, lisää se vasta valmiiseen kiisseliin. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli sakenee. Nosta kattila levyltä, poista vaniljatanko ja lisää voi nokareina hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi sitruunaöljy (tai kuoriraaste ja vaniljasokeri). Anna kiisselin jäähtyä välillä sekoittaen.

Vaahdota kerma ja sekoita se kylmään kiisseliin. Täytä jäähtyneet tuulihatut pohjan kautta pienellä tyllalla pursottamalla (tai halkaisemalla leivos). 

Tarjoa tuulihatut samantien tai pakasta ne vierasvaraksi.