Viinimarjakokeilut jatkuvat tällä herkulla:
Punaherukkajuustokakku marenkihunnulla:
Pohja:
175 g digestivekeksejä
70 g voita
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
5 dl punaherukoita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g mascarponejuustoa
6 dl vispikermaa
6 liivatelehteä
100 g valkosuklaata
Koristeeksi:
kuumamarenkia Pullahiiren ohjeella
50 g valkosuklaata
punaherukoita
Jauha keksit hienoksi, sulata voi. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 23 cm).
Survo herukat. Lisää sokerit ja anna maustua hetki. Vaahdota kerma ja raasta suklaa. Valuta ½ desilitraa herukkamehua erilleen. Sekoita herukat, mascarponejuusto, kermavaahto ja suklaaraaste keskenään. Kiehauta mehu ja liuota siihen esikäsitellyt liivatteet. Jäähdytä ja lisää täytteeseen hyvin sekoittaen. Levitä täyte pohjalle ja anna hyytyä viileässä muutama tunti tai yön yli.
Tee marenki ohjeen mukaan. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele marenkipursotuksilla, punaherukoilla ja valkosuklaalastuilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.