Vappuna herkuteltiin espanjalaisilla munkkitikuilla:
Churrot:
2½ dl vettä
100 g voita
ripaus suolaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 munaa
1 tl raastettua sitruunan kuorta
Paistamiseen 1 l auringonkukkaöljyä
Pinnalle sokeria ja kanelia
Kiehauta vesi, voi ja suola kattilassa. Lisää vehnäjauhot voimakkaasti sekoittaen ja jatka sekoittamista kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila levyltä.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa, lisää sitruunan kuori ja sekoita ne hieman jäähtyneeseen taikinaan.
Laita taikina pursotinpussiin.
Kuumenna öljy noin 180 asteiseksi. Pursota taikinasta tikkuja öljyyn ja paista kullanruskeiksi. (Minulla tuli kyllä aluksi kiekuroita...).
Imeytä ylimääräinen öljy leivinpaperiin ja sokeroi tikut lämpimänä.
Suklaadippi:
1 dl kuohukermaa
nokare voita
100 g nougatsuklaata
Kiehauta kerma ja voi kattilassa. Lisää rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Hyviä olivat, mutta kyllä munkit on munkkeja. Lapset tykkäs kovasti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.