Meidän neitin synttäreillä tarjolla oli myös gluteeniton "kasari"kakku:
Pehmeä hedelmäkakku (gluteeniton)
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Semper)
1 tl leivinjauhetta
vuokaan voita ja kookoshiutaleita
Kostutus:
päärynämehua
Täyte:
4 dl kermaa
2 dl vaniljakreemiä jauheesta
2 dl päärynähilloa
1 prk säilykepäärynää
1 prk säilykepersikkaa
Pinnalle:
1 tlk aprikoosisosetta (piltti)
1 säilykepäärynä
1 säilykepersikka
rypäleitä
mansikoita
karhunvadelmia tms.
1 dl hyytelösokeria
1 dl päärynämehua + 1 dl vettä
paahdettuja kookoshiutaleita
Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää vaahtoon varovasti sekoitellen. Paista uunin alatasolla noin puoli tuntia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Vaahdota kerma ja tee vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaan, sekoita yhteen. Kostuta alin pohja päärynämehulla (varovaisesti, mulla tulee gluteenittomista lähes aina liian kosteita), levitä sille ohuelti hilloa ja puolet vaniljakermasta. Pilko valutetut säilykehedelmät, säästä molempia koristeeksi. Lisää puolet hedelmäkuutioista, keskimmäinen pohja ja toista edellinen. Lisää lopuksi kansi, kostuta ja anna pohjan tekeytyä hetki jääkaapissa.
Levitä aprikoosisose kakun pinnalle, koristele ja tee kiille pakkauksen ohjeen mukaan hyytelösokerista ja laimennetusta päärynämehusta. Levitä kiille kakun pinnalle. Paahda kookoshiutaleet kuivalla paistinpannulla ja viimeistele kakun reunat niillä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.