Meidän neitin synttäreillä tarjolla oli myös gluteeniton "kasari"kakku:

PB020884-normal.jpg

Pehmeä hedelmäkakku (gluteeniton)

Pohja:

4 munaa

1½ dl sokeria

2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Semper)

1 tl leivinjauhetta

vuokaan voita ja kookoshiutaleita

 

Kostutus:

päärynämehua

 

Täyte:

4 dl kermaa

2 dl vaniljakreemiä jauheesta

2 dl päärynähilloa

1 prk säilykepäärynää

1 prk säilykepersikkaa

 

Pinnalle:

1 tlk aprikoosisosetta (piltti)

1 säilykepäärynä

1 säilykepersikka

rypäleitä

mansikoita

karhunvadelmia tms.

1 dl hyytelösokeria

1 dl päärynämehua + 1 dl vettä

paahdettuja kookoshiutaleita

 

Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää vaahtoon varovasti sekoitellen. Paista uunin alatasolla noin puoli tuntia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Vaahdota kerma ja tee vaniljakreemi pakkauksen ohjeen mukaan, sekoita yhteen. Kostuta alin pohja päärynämehulla (varovaisesti, mulla tulee gluteenittomista lähes aina liian kosteita), levitä sille ohuelti hilloa ja puolet vaniljakermasta. Pilko valutetut säilykehedelmät, säästä molempia koristeeksi. Lisää puolet hedelmäkuutioista, keskimmäinen pohja ja toista edellinen. Lisää lopuksi kansi, kostuta ja anna pohjan tekeytyä hetki jääkaapissa.

Levitä aprikoosisose kakun pinnalle, koristele ja tee kiille pakkauksen ohjeen mukaan hyytelösokerista ja laimennetusta päärynämehusta. Levitä kiille kakun pinnalle. Paahda kookoshiutaleet kuivalla paistinpannulla ja viimeistele kakun reunat niillä.

 

PB020883-normal.jpg