Nyt täytyy lainata raahelais-järvenpääläistä ratiomiestä ja sanoa "Voe että!" Oli niin mahottoman hyvät sämpylät, että tehdään kyllä toistekki.

Ohjeen bongasin Suklaapossulta.

P3200004.jpg

Hampurilaissämpylät (8kpl):

2½ dl vettä

4 rkl maitoa

2 tl kuivahiivaa

2 rkl sokeria

8 dl vehnäjauhoja

1½ tl suolaa

2 rkl pehmeää voita

1 muna

 

Voiteluun:

1 muna

1 tl vettä

seesaminsiemeniä

 

Lämmitä vesi ja maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sokeri. Anna ässehtiä 5 minuuttia.

Sekoita jauhot ja suola yleiskoneen kulhossa, nypi voi sekaan. 

Lisää muna nesteseokseen ja kaada se jauhojen joukkoon. Sekoita taikinaa koneella kunnes siitä tulee kiinteä pallo. (Taikinasta tulee aika kovaa.)

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota 1-2 tuntia. 

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja jaa se 8 osaan. Älä vaivaa. Pyöritä palat palloiksi, litistä ne ja laita liinan alle pellille kohoamaan vielä 1-2 tunniksi.

Voitele sämpylät muna-vesiseoksella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla reilut 10 minuuttia.

 

Väliin täyslihapihvi, pekonia, cheddaria, ananasta... Nam!