Tällaista kalaherkkua tänään:

Kulibjaka:

500 g  valmista voitaikinaa

1 dl puuroriisiä

6 munaa

500 g taimenfileetä (lohi)

voita

tilliä

suolaa

sitruunamehua

sokeria

voiteluun muna

 

Keitä riisit ja kananmunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Tarkista riisin maku, lisää tarvittaessa suolaa (ja tilliä). Viipaloi ruodoton, nahaton kalafilee ja keitetyt munat.

Kauli puolet voitaikinasta 40x25 sentin kokoiseksi levyksi. (Itse käytin niitä pieniä, kun ei kaupoista löytynyt kokonaisia.) Levitä taikinan päälle riisi, mutta jätä reunoille muutama sentti tyhjää tilaa. Levitä riisin päälle ensin muna- ja sitten kalaviipaleet. Ripottele pinnalle suolaa, aavistus sokeria, hienonnettua tilliä ja hieman sitruunamehua. Laita lopuksi pinnalle muutama voinokare.

Kauli toinen taikinapuolikas hieman edellistä suuremmaksi ja nosta se täytteen päälle. (Tähän tein tuollaisia viivoja eilisen Sokkokokin innoittamana .) Voitele alemman taikinalevyn reunat vedellä ja taita ylempi sen alle. Litistele reunat vielä esim. haarukalla. Pistele ja voitele pinta munalla ja paista 175 asteessa noin tunti. (Näissä pienemmissä meni reilu puoli tuntia.)

 

Vaihekuvaa.