Tänään tehtiin retroherkkua lasten kanssa :
Pitaleivät:
25 g hiivaa
3 dl vettä
1 tl suolaa
ripaus sokeria
2 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
Murenna hiiva kulhoon. Lisää kädenlämpöiseksi lämmitetty vesi ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, sokeri ja jauhot. Alusta taikina hyvin.
Jaa taikina 8 palaan. Leivo paloista pyöreitä palloja ja kohota liinalla peitettynä 20 minuuttia.
Kauli pallot 15 cm lätyiksi. Kohota vielä ½ tuntia, käännä lätyt ja paista 275 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia.
Jäähdytä liinalla peitettynä. Täytä mielesi mukaan lihalla, kasviksilla ym.
Ohje on peräisin jostain muinaiselta 80-luvulta köksätunnilta tai leivontakerhosta. Tämä oli niin hitti silloin . Kiva ja helppo ohje pikkuleipureillekkin!
Meidän pitaleivät saivat sisäänsä naudanpaistia, salaattia, kurkkua, tomaattia, sipulia, fetajuustoa, kermaviilikastiketta ja ketsuppia.
Hyvää oli
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.