Nyt oli niin hyvä ja helppo ohje, että piti pitkästä aikaa laittaa päivitystä tänne. Ohje on alunperin Maisemakahvilan raparperipiirakan nimellä (löysin sen Kotilieden sivuilta), meillä lisättiin ripaus mansikkaa makua antamaan.

raparperi1.jpg

 

Mansikkainen raparperipiirakka (20x30 pellille):

 

Muruseos:

6 dl karkeita vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1½ tl soodaa

1½ tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

175 g voita

 

Pohjataikina:

n. 2/3 muruseoksesta

1½ dl piimää

1 muna

 

Täyte:

3/4 litraa raparperin paloja

2 dl mansikkarahkaa

2 dl mansikkajugurttia

2 pientä munaa

1½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

Pinnalle:

1/3 muruseoksesta

 

Tee ensin taikina. Yhdistä muruseoksen kuivat aineet kulhossa, lisää sulatettu voi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Ota 1/3 seoksesta eri astiaan pinnalle ripoteltavaksi. Sekoita piimä ja muna keskenään. Lisää seos pohjataikinaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina n. 20 cm x 30 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

Ripottele taikinan päälle raparperin palat. Sekoita rahka, jugurtti, munat, ja sokerit keskenään. Kaada seos tasaisesti raparperien päälle. Lisää pinnalle vielä muruseos.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 175 asteessa n. 45 minuuttia.

Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.