Nyt oli niin hyvä ja helppo ohje, että piti pitkästä aikaa laittaa päivitystä tänne. Ohje on alunperin Maisemakahvilan raparperipiirakan nimellä (löysin sen Kotilieden sivuilta), meillä lisättiin ripaus mansikkaa makua antamaan.
Mansikkainen raparperipiirakka (20x30 pellille):
Muruseos:
6 dl karkeita vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1½ tl soodaa
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
175 g voita
Pohjataikina:
n. 2/3 muruseoksesta
1½ dl piimää
1 muna
Täyte:
3/4 litraa raparperin paloja
2 dl mansikkarahkaa
2 dl mansikkajugurttia
2 pientä munaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1/3 muruseoksesta
Tee ensin taikina. Yhdistä muruseoksen kuivat aineet kulhossa, lisää sulatettu voi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Ota 1/3 seoksesta eri astiaan pinnalle ripoteltavaksi. Sekoita piimä ja muna keskenään. Lisää seos pohjataikinaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina n. 20 cm x 30 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Ripottele taikinan päälle raparperin palat. Sekoita rahka, jugurtti, munat, ja sokerit keskenään. Kaada seos tasaisesti raparperien päälle. Lisää pinnalle vielä muruseos.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 175 asteessa n. 45 minuuttia.
Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.