Nykyään tulee tehtyä jotain helppoa ja nopeaa leipää lähes viikoittain. Tänään muusin lopuista pikkutaikina vaaleaa herkkua, joka ei tarvi päälle kuin sipaisun voita.

P3280005.jpg

 

Pehmeä perunaleipä (8 kpl):

2 dl vettä

1 dl maustamatonta jugurttia

1½ dl perunamuusia

1 tl suolaa

1 rkl hunajaa

½ dl ruokaöljyä

1 pss kuivahiivaa

1 tl leivinjauhetta

6-7 dl vehnäjauhoja

 

Sekoita 3 dl vehnäjauhoja, kuivahiiva ja leivinjauhe keskenään. Sekoita vesi ja jugurtti kattilassa, lämmitä 42 asteiseksi. Kaada seos kulhoon ja lisää muusi, suola, hunaja, öljy sekä jauhoseos. Sekoita hyvin. Lisää sitten loput jauhoista ja vaivaa 10 minuuttia. Koneella pääset helpommalla :). Tee taikinasta mahdollimman löysää, niin saat pehmeämmän lopputuloksen. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa vielä kunnolla. Jaa se kahdeksaan palaan, pyörittele palat palloiksi ja kauli noin sentin vahvuisiksi leiviksi. Kohota vielä uunin lämpenemisen ajan. 

Pistele leivät ja paista 240 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

P3280004.jpg