Lomat on lomailtu, Mesen mittariin tuli parisen tuhatta kilometriä Kainuun, Pohjois-Savon ja Keski-Suomen sekä Pohjois-Ruotsin teillä. Autovanhus villiintyi välillä, joten pari kertaa päästiin valokuvaan...
Elokuun leipomukset aloitin tällä piirakalla.
Kuningatarpiirakka
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kermaviiliä
2 dl kermaa
2 munaa
½-1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl mustikoita
2 dl vadelmia
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Ripottele marjat taikinan päälle. Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada marjojen päälle.
Paista 175 asteessa vajaa tunti, kunnes täyte on hyytynyt. Tarvittaessa pienennä lämpöä loppuvaiheessa.
Olisin halunnut piirakasta enemmän juustotortun näköisen. Ilmeisesti olisi pitänyt jättää taikinasta leivinjauhe pois. Ensi kerralla viisaampi...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.