Sisko toi etelästä tullessaan omenoita. Tekaisin niistä pullataikinapohjaisen piirakan: 

P9131034-normal.jpg

Omenapiirakka:

Taikina:

2 dl maitoa

25 g hiivaa

½ dl sokeria

½ tl suolaa

5 dl vehnäjauhoja

½ tl kanelia

50 g voita


Täyte:

1 l omenalohkoja

½ dl sokeria

1-2 tl kanelia

1 pss vanhanajan vaniljakastikejauhetta

2½ dl vettä

1 dl maitoa

1 muna

(1/4 pkt mantelimassaa)


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kaneli ja puolet jauhoista, sekoita hyvin ja lisää loput jauhot. Vaivaa taikinaa ja lisää lopuksi voi. Vaivaa vielä, kunnes saat hyvän sitkon. Kohota taikinaa tunnin ajan.

Kauli taikina levyksi ja laita se leivinpaperilla vuoratulle pienelle uunipellille (n. 25 cm x35 cm), lisää omenalohkot, kaneli ja sokeri. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 20 min.

Sekoita vaniljakastikejauhe veteen, lisää maito ja muna (sekä raastettu mantelimassa). Kaada seos esipaistetun piirakan päälle ja paista vielä reilu 20 minuuttia.


Mehevää ja hyvää oli!