Viikonlopuksi on tulossa sukua kylään, niin ajattelin lyhentää kokeiltavien reseptien listaa ja tein Charlotan. Sekään ei niin kaunis ole (vrt. Brita-kakku), joten peitin pinnan MMF:llä.

Halusin kokeilla ihan valkoista kakkua (lienenkö vieläkin joulumielellä eilisen vihtanteon jäljiltä ). Aika pliisu tästä tuli ja pinnasta muhkurainen, kun vaahtistaikina ei tällä kertaa ollut yhteistyöhaluinen edes kaulintavaiheessa.

Prinsessa Charlotta

Kääretorttu:

3 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ dl maitoa

Täyte:

2 dl vadelmahilloa

2 dl vispikermaa

Tee kääretorttu ja anna sen vetäytyä yön yli. Vuoraa kulho kelmulla ja asettele kääretorttuviipaleet tiiviisti reunoille.

 

Täyte:

4 dl kuohukermaa

1 prk rahkaa

½ l mansikoita

vadelmahilloa maun mukaan (itse laitoin 2 reilua ruokalusikallista)

200 g valkoista suklaata (crisp&nuts)

2 tl vaniljasokeria

½ dl mansikkamehua

5 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää viipaloidut mansikat  ja vaniljasokeri. Sulata suklaa ja lisää seokseen hieman jäähtyneenä. Lisää vadelmahilloa maun mukaan. Kiehauta mehu ja liuota liivatteet siihen, lisää sekin seokseen huolellisesti sekoittaen.

Kaada seos kääretorttuviipaleiden keskelle jäävään koloon niiden yläreunaan asti ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.

 

Pinnalle:

1 dl vispikermaa

vaahtokarkkikuorrutetta

Kumoa kakku tarjoilualustalle. Vaahdota kerma ja levitä se tasaisesti kakun pinnalle. Kauli MMF ja nosta kakun päälle. Leikkaa ylimääräinen reuna pois ja koristele.

Tähän tein kukat noista ylijäämäreunoista.