Tässäpä ehdoton suosikkini gluteenittomista leivonnaisista:

Nämä ovat uskomattoman meheviä ja herkullisia, kannattaa kokeilla! Ohje on jostain joululehdestä, vaihdoin vain vehnäjauhot Pirkan vaaleisiin gluteenittomiin. (Ihania ovat myös alkuperäisellä ohjeella.)

 

Gluteenittomat taatelimuffinssit (16 kpl):

1 pkt (250 g) taateleita

2 dl vettä

200 g voita (tai laktoositonta margariinia)

2 munaa

1½ dl sokeria

1 dl (laktoositonta) kermaviiliä

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

3½ - 4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

 

Keitä taateleita vedessä noin 10 minuuttia. Ota kattila levyltä ja lisää paloiteltu voi sulamaan sekaan.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kermaviili. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa ne taikinaan. Lisää lopuksi jäähtynyt voi-taateliseos. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kakkuna noin tunti.

Tällä kertaa tein näistä myös laktoosittomia ja tein puolet annoksesta kakuksi isänpäivää ajatellen ja loput muffinsseiksi. Muffareihin tein kuorrutteen sulatetusta tummasta suklaasta, kermaviilistä, tomusokerista ja ripauksesta kanelia. Koristeena minivahtiksia ja vihreää sokeria.