Tein elämäni ensimmäisen juustokakun ja ihan kohtuudella onnistui. Reuna ei ole täydellinen, kun vuorasin irtopohjavuoan voipaperilla. Ensi kerralla viisaampi..

Mätijuustokakku

Pohja:

250 g Realia

75 g voita

 

Täyte:

3,5 dl siian mätiä (suolattua ja pippurilla maustettua)

1 pieni sipuli

2 dl vispikermaa

400 g (2 pkt) ruohosipulituorejuustoa

½ dl sitruunamehua

5 liivatelehteä

 

Pinnalle:

1½ dl siian mätiä (suol.+pipp.)

1 dl laimeaa sitruunamehua

2 liivatelehteä

 

Sekoita murustettu leipä ja sulatettu voi. Pingota irtopohjavuokaan voipaperi ja painele seos vuoan pohjalle. Pane jääkaappiin jähmettymään.

Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto, mäti ja hienoksi silputtu sipuli. Lisää kermavaahto. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen pehmennetyt liivatelehdet. Kaada täytteen sekaan huolellisesti sekoittaen. Levitä täyte leipäkerroksen päälle ja laita kylmään jähmettymään vähintään tunniksi.

Levitä mäti täytteen päälle. Kiehauta laimennettu sitruunamehu ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki ja kaada varovasti mätikerroksen päälle. Laita kylmään jähmettymään. Koristele ja tarjoa seuraavana päivänä.

 

Koristeeksi kokeilin tehdä tomaattiruusuja, joita monessa blogissa olen ihaillut. Yllättävän vaikeaa oli, eikä niistäkään täydellisiä tullut. Lisäksi koristeena ruohosipulia, salviaa ja sitruunamelissaa.