Anoppi juhlii huomenna 75-vuotisiaan ja lupasin tehdä kahvipöytään tarjottavaa. Suolaisena tarjolla piirakkaa:

P1210008.jpg

Savuporopiirakka (n. 30x40 pellille):

Pohja:

200 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1 dl kermaviiliä

 

Täyte:

nokare voita

1 pienehkö sipuli

½ paprika

150 g kylmäsavupororouhetta

½ leipäjuusto

200 g ranskankermaa

3 munaa

mustapippuria myllystä

(suolaa)

rosépippuria

 

Tee ensin pohjataikina. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuutioi kylmä voi, lisää jauhoseokseen ja nypi sekaisin. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja anna tekeytyä viileässä puolisen tuntia.

Kuutio sipuli ja paprika pieneksi. Kuullota ne voissa kasarissa ja anna jäähtyä. Kuutioi leipäjuusto.

Vatkaa ranskankerma ja munat sekaisin kulhossa. Lisää muutama kierros pippuria myllystä. Pororouhe on aika suolaista, joten välttämättä täyte ei lisäsuolaa kaipaa. Laitoin hyppysellisen ja se riitti.

Kauli taikina leivinpaperin päällä hieman peltiä isommaksi levyksi. Nosta ne pellille. Ripottele päälle pororouhe, leipäjuusto, sipuli ja paprika. Kaada lopuksi pinnalle munakermaseos.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Ripottele koristeeksi rosépippuria.