Tänään on se hartaasti odotettu päivä: Tilda juhlii 7. syntymäpäiväänsä!

Suolaiseksi tarjottavaksi tein vuohenjuustopiirakkaa:

Vuohenjuustopiirakka:

100 g kylmää voita

3 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

4 rkl kylmää vettä

 

täyte:

200 g vuohenjuustoa

4 munaa

3 dl creme fraichea

½ tl suolaa

mustapippuria

150 g emmentaljuustoa

 

Kuutioi voi. Nypi jauhot, suola ja voi ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Kääri taikina muoviin ja laita kylmään tekeytymään.

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, sipaise reunoille voita. Kauli taikinasta levy ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa vuohenjuusto sentin paksuisiksi viipaleiksi ja asettele ne taikinan päälle.

Sekoita munat, creme fraiche, mausteet ja emmentalraaste, jätä hieman raastetta pinnalle ripoteltavaksi. Kaada seos vuokaan ja ripottele loppu emmentalraaste pinnalle.

Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea ja täyte hyytynyt. Mikäli pinta näyttää tummuvan liikaa, peitä piiras foliolla.

Tarjoa haaleana.

 

Ohje on Hans Välimäen käsialaa, lisäsin hieman täytteen määrää. Saas nähdä miltä tämä maistuu... En ole ennen vuohenjuustoa testannutkaan.