Ehdoton suosikkini silakasta:
Silakkapihvit etikkaliemessä:
Silakkapihvit:
½ kg silakkafileitä
hienoa merisuolaa
tilliä (kuivattua tai tuoretta silputtuna)
mustapippuria
1 dl ruisjauhoja
voita paistamiseen
Liemi:
1½ dl etikkaa
2 dl vettä
1 salottisipuli silputtuna
1 tl merisuolaa
2 rkl sokeria
2 laakerinlehteä
10-15 maustepippuria
Kiehauta liemiainekset.
Paista pihvit. Levitä puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin lautaselle, ripottele pinnalle suolaa, tilliä ja hieman mustapippuria myllystä. Laita jokaiselle toinen mahdollisimman samankokoinen file kanneksi. Jauhota pihvit ruisjauhoissa (voit laittaa jauhojen sekaan hieman suolaa). Paista pihvit voissa miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi, anna jäähtyä.
Lado fileet tarjoiluastiaan ja kaada päälle jäähtynyt etikkaliemi. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Tällä kertaa tämä herkku nautittiin Itsenäisyyspäivän lounaalla alkupalana lohimousseleivän kanssa. Joulupöydästä löytynee myös.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.